Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Συνταγές

Καθημερινές έξυπνες λύσεις διατροφικά ισορροπημένες

gamistos kimas

Ένα κλασικό πιάτο της μαμάς με μία νότα δροσιάς από σάλτσα πορτοκαλιού σερβιρισμένο πάνω σε ψωμί.
Οτι πρέπει για τους καλεσμένους σας...

Συστατικά για τον κιμά:

  • 500 gr κιμάς ( μισός χοιρινός μίσος μοσχαρίσιος)
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 αυγό
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 καπάκι τσίπουρο
  • 1 καπάκι ξίδι
  • μαϊδανός
  • δυόσμος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Συστατικά για τη γέμιση:

  • 5 αυγά βραστά.

Συστατικά για τις πατάτες baby:

  • 1.2 kg πατάτες
  • 1 χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Συστατικά για την σάλτσα πορτοκαλιού:

  • Χυμό από 2 πορτοκάλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ τσίπουρο
  • 1 κ.γ ξίδι
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ

Συστατικά για σερβίρισμα:

  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • δυόσμος

Εκτέλεση για την γέμιση:

  1. βράζουμε τα αυγά μέχρι να σφίξουν καλά.

Εκτέλεση για τον κιμά:

  1. σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά.
  2. πολτοποιούμε, με την βοήθεια του multi, το κρεμμύδι, τον μαϊδανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα προσθέτουμε στον κιμά..
  3. στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το ψωμί το τσίπουρο και το ξίδι
  4. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να γίνει μια μάζα και να δέσουν όλα τα υλικά μαζί
  5. απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας.
  6. πάνω στην λαδόκολλα τοποθετούμε τον κιμά και τον ανοίγουμε με τα χέρια μας σαν φίλο σφολιάτας.
  7. προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά στην μια πλευρά και με την βοήθεια τις λαδόκολλα τυλίγουμε τον κιμά και σχηματίζουμε ένα ρόλο Και είναι έτοιμος για ψήσιμο
  8. ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα πάνω- κάτω.
  9. βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε σε ροδέλες τον κιμά.

Εκτέλεση για τις πατάτες baby:

  1. σε ένα μπολ τοποθετούμε τις πατάτες και το πορτοκάλι, τα οποία έχουμε κόψει σε μέγαρα τεμάχια ( κυδωνάτες )
  2. και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα το λάδι , αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.
  3. ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ίδιο ταψί με τον κιμά.
Σημείωση: Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί.

Εκτέλεση για την σάλτσα πορτοκαλιού:

  1. σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού την καστανή ζάχαρη, το τσίπουρο και το ξίδι
  2. τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση με σκεπασμένο καπάκι για 5-8 λεπτά.
  3. στην συνέχεια απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με λίγο νερό διαλύουμε τον κορν φλαουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά.
  4. τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.

- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα πάνω κάτω.

Phone

+30 693 273 2404

Talk Now