Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Συνταγές

Καθημερινές έξυπνες λύσεις διατροφικά ισορροπημένες

pitsakia manitaria

Θέλεις πίτσα... σου έχουμε την λύση.
Σπιτικά ατομικά πιτσάκια με μανιτάρια για όλη την οικογένεια αλλά και για τα γενέθλια του παιδιού σου...

Συστατικά για τα ατομικά πιτσάκια:

  • Σφολιατάκια μικρα στρόγγυλα

Συστατικά για τα μανιτάρια:

  • 500 gr μανιτάρια πλευρότους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βασιλικός

Συστατικά για το ψήσιμο:

  • 1 ντομάτα
  • τριμμένο τυρί
  • ρίγανη

Συστατικά για την σως μανιταριών:

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4  σκελίδες σκόρδο
  • 300 gr. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 ζελέ συμπυκνωμένου ζωμού κρέατος
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • 1 ποτ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ κορν Φλάουερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. από την προηγούμενη μέρα τοποθετούμε τα κατεψυγμένα φύλλα στο ψυγείο να ξεπαγώσουν
  2. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
  4. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 8 λεπτά.
  6. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  7. Λαδώνουμε μία φόρμα για muffin και τοποθετούμε την σφολιάτα.
  8. Στην συνέχεια προσθέτουμε την γέμιση μέσα στην σφολιάτα μέχρι επάνω.
  9. κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από την γέμιση.
  10. Και τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί και ρίγανη.
  11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω για 20-30 λεπτά.

Εκτέλεση για την σως μανιταριών:

  1. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το σκόρδο, το οποίο έχουμε πολτοποιήσει.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  3. προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο ζελέ κρέατος, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  4. ανακατεύουμε καλά, και περιμένουμε να πάρουν μια βράσει.
  5. σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
  6. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να δέσει η σως και ήμαστε έτοιμοι
  7. σερβίρουμε την σως πάνω από τα ατομικά πιτσάκια.

Bon appetite… Κόκκινος Σκούφος

Phone

+30 693 273 2404

Talk Now