Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Συνταγές

Καθημερινές έξυπνες λύσεις διατροφικά ισορροπημένες

galatopita tis giagias

Γλυκιά & αλμυρή απόλαυσή... Κόκκινος Σκούφος.

Συστατικά για την πίτα:

  • 10 κατεψυγμένα φίλα για πίτα χοντρά
  • 1 kg τυρί
  • λίγο λάδι
  • πιπέρι

Συστατικά για την σάλτσα:

  • 1 kg γάλα
  • 6 αυγά
  • 500 gr ζάχαρη
  • 1 φακελάκι κόρν φλάουρ

Εκτέλεση για την γέμιση:

  1. σε ένα μπολ τοποθετούμε το γάλα
  2. σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον αβγοδάρτη
  3. τοποθετούμε τα αυγά μέσα στο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
  4. και τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε όλα μαζί
  5. το αφήνουμε στην ακρή.

Εκτέλεση για την πίτα:

  1. από την προηγούμενη μέρα τοποθετούμε τα κατεψυγμένα φύλλα στο ψυγείο να ξεπαγώσουν.
  2. χρησιμοποιούμε ένα στρόγγυλο ταψί με διάμετρο 30 εκατοστών.
  3. αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί για να μην κολλήσει η πίτα.
  4. παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε με λίγο λαδί και τοποθετούμε το μισό φύλο στο ταψί και το άλλο μισό θέλουμε να εξέχει από το ταψί
  5. παίρνουμε ακόμη ένα φύλο και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και το τοποθετούμε στο υπόλοιπο ταψί καλύπτοντας την άλλη πλευρά (έχουμε καλύψει όλο το ταψί με δύο φύλα τα οποία τα μισά είναι μέσα στο ταψί και τα υπόλοιπα εξέχουν από το ταψί) αφήνουμε στην άκρη το ταψί.
  6. τρίβουμε σε ένα μπολ το τυρί και προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι.
  7. παίρνουμε ένα φύλο, το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας, αλείφουμε με λίγο λάδι, στην μία πλευρά, προσθέτουμε λίγο τυρί κατά μήκος του φύλου και τυλίγουμε σε ρόλο, το τοποθετούμε   μέσα στο ταψί, γύρο γύρο στα τοιχώματα του ταψιού.
  8. επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δύο φορές.
  9. αφού έχουμε τοποθετήσει τα ρολά στο ταψί, αλείφουμε με λίγο λάδι, την επάνω πλευρά από τα ρολά.
  10. επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα ρολά άλλες τρεις φορές και τα τοποθετούμε ακριβός από πάνω από τα είδη υπάρχοντα ρολά μέσα στο ταψί
  11. μέ τα δυο φύλα που περισσεύουν από το ταψί τυλίγουμε τα ρολά προσέχοντας να κρατηθούν όλα ρολά μαζί.
  12. στην συνέχεια προσθέτουμε την μισή γέμιση (10 κουτάλες) από την σάλτσα μέσα στο κέντρο του ταψιού.
  13. τοποθετούμε την πίτα μέσα στο φούρνο και την ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα φύλλα.
  14. Μετά από 15 λεπτά βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και προσθέτουμε και την υπόλοιπη γέμιση και την ξανά τοποθετούμε στον φούρνο.
  15. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να πήξει καλά η γέμιση.
  16. Όταν αρχίσει η γέμιση από πάνω να πέρνει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, τότε η πίτα μας είναι έτοιμη.

- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά πάνω κάτω.

Σημείωση: μπορούμε να σκεπάσουμε την πίτα μας με ένα αλουμινόχαρτο να να μην καούν τα φύλα.

Phone

+30 693 273 2404

Talk Now